המתכון שלנו
בחוברת המשפחה המטיילת לאוסטריה תמצאו לכם מתכון לשטרודל תפוחים קלאסי, שהילדים ישמחו להכין בעצמם…
מתכוני קונדיטורים
שטורדל התפוחים של מיקי שמו
והנה מתכון לשטרודל תפוחי עץ וצימוקים לבנים מבצק פילו, באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו, מ”קונדיטוריית שמו”:
מצרכים:
3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
25 גר’ חמאה
1 מקל וניל חצוי ומגורר
1/2 כוס (60 גרם) צימוקים לבנים
2 כפות (20 גרם) שמן קנולה
1/2 כוס (60 גרם) שקדים טחונים ללא קליפה
להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר
צילום: דניאל לילה
אופן ההכנה:
מכינים את המלית: בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים “נעטפים” בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שהת5A4וחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם, מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.
עורכים ואופים: מחממים את התנור ל 190 מעלות, פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו, מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה, מסננים את המלית של התפוחים וסוחטים אותה מעט, מניחים את מלית תפוחים על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס”מ, מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם גלידת וניל או קצפת.
בתאבון!
שטרודל התפוחים של ‘סוגת’
מתכון לשטרודל תפוחים באדיבות ‘סוגת’
והנה לכם מתכון נוסף לשטרודל תפוחים, שנשלח אלינו לרגל צאת ספר אוסטריה, באדיבות חברת ‘סוגת’:
(צילום: אבי כהן)
לבצק:
215 גרם קמח לבן רגיל
2 כפיות שמן
ביצה
80 מ”ל מים פושרים
חצי כוס צימוקים
קורט מלח
למילוי:
1.5 קילו תפוחי גרנד-סמית’ (א כל תפוח חמצמץ אחר)
כף מיץ לימון
80 גרם חמאה
80 גרם פירורי לחם – מומלץ פירורי לחם ביתיים קלויים עם חמאה
80 גרם סוכר מעורבב עם מעט קינמון (לפי הטעם: מי שאוהב הרבה שיוסיף 2 כפיות)
80 גרם של חמאה מומסת
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס צימוקים שהושרו ברום
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוציאים מהקערה, מברישים את כדור הבצק במעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות.
2. כעבור שעה מתחילים ברידוד, כשהמטרה היא להגיע לבצק דק ביותר, הוא סוד השטרודל. תחילת מרדדים את הבצק במערוך.
3. פורסים מפה נקיה על שולחן גדול ועליה מפזרים שכבת קמח. מניחים על המפה את הבצק המרודד עם גב כפות הידיים ומתחילים למתוח את יריעת הבצק בעדינות, עד שהבצק דק כנייר וממש ניתן לראות דרכו.
4. מערבבים את מרכיבי המילוי בקערה.
5. מברישים את יריעת הבצק הדקיקה בחמאה מומסת ומסדרים את המילוי לרוחב הבצק. מרימים את הבצק בעזרת המפה מעל המילוי,ומגלגלים אותו מצד אחד של השולחן אל הקצה השני לגלילה אחידה.
6. מחממים תנור ל 170-180 מעלות, ומעבירים בעדינות את השטרודל לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות.
7. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים עם גלידת וניל.
בתאבון!
שנה מתוקה ו-גוטן אפטיט!