מירב אדרת שלחה לתחרות המתכונים שערכנו לרגל צאת ספר אוסטריה, את המתכון שלה לשטרודל תפוחי עץ…

מירב-אדרת

מצרכים:

7 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות

25 גר' חמאה

מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים

11/2 כוסות סוכר לבן

2 כפיות קנמון

1 כוס צימוקים בהירים

2 שקיות סוכר וניל

1 קילו בצק עלים

1 ביצה טרופה (למשיחה)

סוכר (לזרייה)

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה על האש ומוסיפים את שאר המרכיבים.

בוחשים לסירוגין ומבשלים עד לריכוך והסמכה.

מצננים את המלית לחלוטין.

מקמחים קלות משטח אפייה ומניחים עליו את בצק העלים.

חותכים רצועות משני הצדדים (ליצירת שתי וערב)

מניחים מחצית מכמות המלית ומצליבים את רצועות הבצק

מושחים את השטרודלים בביצה, מפזרים סוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה

אופים עד השחמה.

 

בתאבון!