מתכון לשטרודל תפוחים ששלח אלינו אילן נדלר עבור תחרות מתכוני השטרודל שעשינו לרגל צאת ספר אוסטריה:

 

wide frame

 

* מקלפים בערך 8 תפוחים ירוקים וחותכים לפרוסות

* מחממים 50 גר' חמאה, שמים את התפוחים, מוסיפים חצי כוס סוכר וחצי כף קינמון (אני הוספתי 2 מקלות קינמון ), מבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים ומקררים.

* 3 עלי פילו מוכנים – על כל עלה מורחים  חמאה מומסת ומפזרים עוגיות מפוררות. על העלה האחרון שמים את התפוחים (ללא הנוזלים), מגלגלים לרולדה, מורחים חמאה מומסת, חותכים לפרוסות (לא עד הסוף, רק כדי שיהיה קל לחתוך כשיהיה מוכן) ,מכניסים לתנור ל-170 מעלות לרבע שעה בערך עד שמזהיב.

בתאבון!