והנה מתכון לשטרודל תפוחי עץ וצימוקים לבנים מבצק פילו, באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו, מ"קונדיטוריית שמו":

מצרכים:

3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה

5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

25 גר' חמאה

1 מקל וניל חצוי ומגורר

1/2 כוס (60 גרם) צימוקים לבנים

2 כפות (20 גרם) שמן קנולה

1/2 כוס (60 גרם) שקדים טחונים ללא קליפה

להברשה:

1 ביצה טרופה

לקישוט:

אבקת סוכר

שטרודל-תפוחים-מיקי-שמו-_דניאל-לילה--(Custom)

צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שהת5A4וחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם, מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.
עורכים ואופים: מחממים את התנור ל 190 מעלות, פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו, מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה, מסננים את המלית של התפוחים וסוחטים אותה מעט, מניחים את מלית תפוחים על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ, מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם גלידת וניל או קצפת.

בתאבון!

יש גם לכם מתכון מנצח לשטרודל תפוחים? שלחו אותו אלינו ואולי תזכו בספר המשפחה המטיילת לאוסטריה!