והנה לכם מתכון נוסף לשטרודל תפוחים, שנשלח אלינו לרגל צאת ספר אוסטריה, באדיבות חברת 'סוגת':

(צילום: אבי כהן)

לבצק:

215 גרם קמח לבן רגיל

2 כפיות שמן

ביצה

80 מ"ל מים פושרים

חצי כוס צימוקים

קורט מלח

 למילוי:

1.5 קילו תפוחי גרנד-סמית' (א כל תפוח חמצמץ אחר)

כף מיץ לימון

80 גרם חמאה

80 גרם פירורי לחם – מומלץ פירורי לחם ביתיים קלויים עם חמאה

80 גרם סוכר מעורבב עם מעט קינמון (לפי הטעם: מי שאוהב הרבה שיוסיף 2 כפיות)

80 גרם של חמאה מומסת

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס צימוקים שהושרו ברום

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוציאים מהקערה, מברישים את כדור הבצק במעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות.

 2. כעבור שעה מתחילים ברידוד, כשהמטרה היא להגיע לבצק דק ביותר, הוא סוד השטרודל. תחילת מרדדים את הבצק במערוך.

 3. פורסים מפה נקיה על שולחן גדול ועליה מפזרים שכבת קמח. מניחים על המפה את הבצק המרודד עם גב כפות הידיים ומתחילים למתוח את יריעת הבצק בעדינות, עד שהבצק דק כנייר וממש ניתן לראות דרכו.

 4. מערבבים את מרכיבי המילוי בקערה.

 5. מברישים את יריעת הבצק הדקיקה בחמאה מומסת ומסדרים את המילוי לרוחב הבצק. מרימים את הבצק בעזרת המפה מעל המילוי,ומגלגלים אותו מצד אחד של השולחן אל הקצה השני לגלילה אחידה.

 6. מחממים תנור ל 170-180 מעלות, ומעבירים בעדינות את השטרודל לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות.

 7. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים עם גלידת וניל.

בתאבון!

אם גם לכם יש מתכון מנצח לשטרודל תפוחים, שלחו אלינו ואולי תזכו בספר אוסטריה החדש..