המתכון לשטרודל תפוחים של מירב הלל, שנשלח אלינו כחלק מתחרות מתכוני השטרודל שערכנו לכבוד השקת ספר אוסטריה:

 

לבצק:

עלי פילו מופשרים

50 גר' שקדים מולבנים טחונים

1/2 כפית קנמון

50 גר' חמאה מומסת

למלית:

5 תפוחי עץ גראנד סמיט מגוררים (וסחוטים מנוזלים)

25 גר' חמאה

65 גר' סוכר

גרידת לימון

1 כפית קנמון

1 כפית תמצית וניל אמיתי

אופן ההכנה:

* מבשלים במחבת את התפוחים, החמאה, הסוכר, גרידת הלימון והקנמון, כ 5-10 דקות. מעבירים לכלי ומצננים, מוסיפים את תמצית הווניל.

* פורסים עלה של פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה המומסת, מפזרים מעל מהשקדים, חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

* על העלה העליון מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.

* מברישים בחמאה מומסת את הרולדה.

* אופים ב- 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.

כשמתקרר ניתן לפזר אבקת סוכר מלמעלה.

 

בתאבון!