מתכון נוסף לסופגניות הצ'ורוס הספרדיות במילוי אגסים, באדיבות "איש האגסים" אבנר בר נר:

מצרכים (לחמש מנות):
לצ'ורוס:
1 כוס מים
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
1.5 כוסות קמח (200 גר')
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק

לריבת אגסים:
4 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לקוביות קטנות
250 גר' סוכר
כמה טיפות מיץ לימון
מיץ מתפוז

אופן ההכנה:
מכינים את הריבה: בסיר בינוני/קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש ושומרים להגשה. ניתן להגיש חם או קר.
מכינים את בצק הצ'ורוס: בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן/בינוני.
מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לדקה או שתיים, על מנת לצנן מעט את הבצק. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק. ממתינים שכל ביצה תטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.
מזלפים לשמן החם את בצק באורך 7-8 ס"מ. מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג.
אם אוהבים מאד מתוק ניתן לגלגל בסוכר.
מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה.