בהמשך לכתבה שלנו על הוריאציות הסופגנתיות ברחבי העולם, הנה מתכון הצ'ורוס שנידב לנו הקונדיטור אורן בקר:

מרכיבים:
240 מ"ל מים או חלב
120 גר' חמאה
כפית סוכר
190 גר' קמח
כפית גרידת לימון
כפית וניל
כפית מלח
5 ביצים

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר, גרידת לימון ווניל.
מוסיפים בבת אחת, קמח מנופה עם מלח ומבשלים כדקה לרביכה.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בבצק ולשים לבצק אחיד.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.
מחממים שמן ומזלפים רצועות מהבצק לתוך השמן.
מטגנים לצבע זהוב.
לאחר הטיגון עוטפים כל יחידה בסוכר.
* ניתן להגיש עם ריבת חלב, גאנש שוקולד, או כל תוספת אחרת…